Dátum: 2019. július 23.
  • Köszöntő

PTE Paks II. Képzési és Szolgáltatási Központ megalakítása, működtetése, képzések, tréningek szervezése a Paks II. beruházás érdekében

A támogatás által létrehozott Képzési és Szolgáltatási Központ célja a PTE és partnerei bázisán olyan együttműködés kialakítása volt, amely kapcsolatrendszere révén integratív szerepet tölt be a Közép-Duna Menti Fejlesztési Térség stratégiai céljainak, így a Paks II programmal kapcsolatos humánerőforrás-fejlesztési elképzeléseknek az összehangolásában.
A támogatás által, a Paks II. beruházással összefüggő műszaki felsőoktatási képzések minőségének és infrastruktúrájának fejlesztése történt meg. Beszerzésmenedzsent szolgáltatásunk által sikeres labortechnikai- és irodai eszközbeszerzés valósult meg, az alábbi 7 labor vonatkozásában:  
-    FESTO labor
-    Mechatronika labor
-    Villamos gépek és hajtások labor
-    Alternatív energetikai labor
-    Gyakorlószoftver labor
-    Robotika automatizálás labor
-    Nukleáris környezetellenőrző labor

Az új beszerzéseknek köszönhetően emelkedett az egyetemi képzések minősége, mely által a projekt hozzájárult a Paks II. beruházás által generált képzési feladatok ellátáshoz, a Paksi Atomerőmű két új blokkjához kapcsolódó beruházás, szakember igényeinek kielégítéséhez.  
Az eszközök meglétének köszönhetően az eszközpark erősödés és az oktatás színvonalának növekedése mellett, a tudományos tevékenységekben megjelenő eredményeket hozta. 
A projekt által elért eredményeknek köszönhetően növelhető a hallgatói létszám, a társadalom számára ismertebbé és vonzóbbá tud válni a szakmai, tudományos és műszaki képzés.

A projekthez közvetlenül kapcsolódó, Közép-Duna Menti Térség település lakói számára szervezett, orosz és angol nyelvi képzéseinken a résztvevők létszáma a vártnál magasabb volt, és mind nagy sikerrel, pozitív értékelések mellett zajlott le. 

Pályaorientációs tevékenységünk során tréningeket, tanfolyamokat, üzemlátogatásokat szerveztünk annak érdekében, hogy a műszaki pálya iránt érdeklődő leendő hallgatók tájékozódjanak a képzési lehetőségekről. A pályaorientációs tevékenység által megismertettük a Paksi Atomerőművet és a kapcsolódó szakmákat a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal.

Elnyert támogatás összege: 300 000 000 Ft
A megvalósítás ideje: 2020. szeptember 1. – 2022. május 30.